Kelmės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras

Adresas: Vytauto Didžiojo g. 23, LT 86132 Kelmė

Tel./faks. +370 427 52239; El.p. buhalterija@vsbkelme.lt

,,Sveikuolių sveikuoliai – 2013“ Kelmėje

,,Sveikuolių sveikuoliai – 2013“ Kelmėje

Respublikinis vaikų, moksleivių ir pedagogų konkursas „Sveikuolių sveikuoliai“ pirmą kartą buvo organizuotas 2002 metais Pedagogų profesinės raidos centro projekte „Sveika gyvensena – gyvenimo būdas nuo vaikystės“. Tam pritarė Švietimo ir mokslo ministerijos vadovai. Konkursas tapo populiarus ir vyksta jau šeštą kartą. 2011-2012 metais jis tapo Tarptautiniu vaikų, mokinių, pedagogų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų konkursu. Šiuo konkursu siekiama  saugoti, stiprinti ir ugdyti atsakomybę už savo ir kitų sveikatą. Propaguoti mokiniams sveiką gyvenseną kaip gyvenimo būdą ir diegti sveikos gyvensenos principų laikymąsi kasdieninėje veikloje.

Kelmėje  pirmą kartą   mokinių, pedagogų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų konkurso ,,Sveikuolių sveikuoliai“  įvyko 2011 metais. Konkursą  organizavo Kelmės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta darbo grupė (Kelmės rajono visuomenės sveikatos biuro ir Kelmės rajono savivaldybės administracijos švietimo  skyriaus specialistai). Renginyje dalyvavo 19 komandų: 95 mokiniai, 22 mokytojai ir 8 visuomenės sveikatos priežiūros specialistai.

2013 metų spalio 24 dieną Kelmės ,,Aukuro“ pagrindinėje mokykloje vyko tarptautinio vaikų, mokinių, pedagogų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų pradinių, 5-6; 7-8 ir 9-11 klasių konkurso ,,Sveikuolių sveikuoliai“ I etapas.  Konkursą organizavo Kelmės rajono visuomenės sveikatos biuras. Dalyvavo komandos iš  J. Graičiūno, Kražių, Tytuvėnų, Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijų,   Pakražančio,  Vaiguvos Vlado  Šimkaus vidurinių mokyklų,  Liolių, Elvyravos, Kolainių pagrindinių mokyklų. Pradinių klasių mokinių dalyvavo 7 komandos, 5-6 klasių – 5 komandos, 7-8 ir 9 -11 klasių po 7 komandas.

Renginio pradžioje kiekviena komanda pristatė savo šūkį,  po  to atliko  komandines žinių patikrinimo užduotis, kapitono rungtyje užduotis atliko komandų kapitonai. Judriojoje rungtyje turėjo dalyvauti visa komanda. Komandas atlydėję mokytojai bei sveikatos priežiūros specialistai taip pat turėjo atlikti užduotis, jiems buvo parengti testai.

Vertinimo komisijai susumavus rezultatus paaiškėjo, kad į kitą etapą pateko Kelmės ,,Aukuro“ pagrindinės mokyklos pradinių klasių komanda, Kelmės Tytuvėnų gimnazijos 5-6 klasių komanda, Kelmės rajono Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijos 7-8 klasių ir  9 -11 klasių komandos.

Visi konkurso dalyviai buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis, o komandos laimėjusios pirmąjį etapą iškovojo ,,Sveikuolių sveikuoliai – 2013“ taures, komandos nugalėtojos sausio mėnesį atstovaus mūsų rajoną regioniniame konkurse.

Lina Balčiūnienė

Kelmės visuomenės sveikatos biuro direktorė

]]>

Pakeisti teksto dydį
Pakeisti spalvų kontrastą